3d Visualisaties maken het helder

3d Visualisaties zijn driedimensionale illustraties waarmee ontwerpers en architecten de technische tekeningen van hun ontwerp aanschouwelijk maken. Het grote voordeel van deze manier van presenteren is dat ook mensen zonder ruimtelijk inzicht zich een veel beter beeld van het ontwerp kunnen vormen dan bij een platte 2d werk- of bouwtekening. Zo worden 3d visualisaties steeds vaker toegepast om de indeling van te koop staande huizen te visualiseren voor de potentiele kopers.

Bouwtekeningen komen tot leven
Stel dat je een nieuw huis wilt laten ontwerpen door een architect. Dan zal je op een gegeven moment een heleboel ingewikkelde bouwtekeningen moeten beoordelen en goedkeuren, voordat er definitief met de bouw begonnen kan worden. Maar je wilt natuurlijk het liefst van tevoren zien hoe jouw nieuwe woning er uit komt te zien. Door middel van een goede 3d visualisatie kun je virtueel in en om het huis rondwandelen en heel gemakkelijk beoordelen of het ontwerp aan alle eisen en wensen voldoet. Je kunt zelfs vaststellen of het te bouwen huis wel goed in de omgeving past en of de gekozen materialen goed bij elkaar passen. Misschien kom je dankzij de 3d visualisatie wel tot de ontdekking dat jouw huis veel mooier wordt met een ander soort dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>