Design trappen

Natuurlijk moet een trap functioneel zijn, een middel om naar boven of naar beneden te gaan. Even vanzelfsprekend is de veiligheid van de trap. Maar een trap is ook een onderdeel van het huis, waar je met plezier naar wil kijken. Design trappen bieden die juiste mix tussen functionaliteit, veiligheid en schoonheid.

Veilig
Per dag loop je regelmatig de trap op of af. Om ongelukken te voorkomen, moet een trap voldoen aan veiligheidseisen. Zo moet de ruimte op de trede om je voet neer te zetten voldoende ruim zijn, voor een optimaal steunpunt. Trapleuningen moeten het houvast bieden, dat je nodig hebt op die momenten dat het evenwicht naar de juiste balans zoekt. Maar er is méér dan de veiligheid alleen.

Dat beetje extra
Behalve een handige manier om naar een andere verdieping te gaan, is een trap een object in huis, dat gezien mag worden. Dat geldt zeker voor die trappen, die steeds in het zicht zijn, bijvoorbeeld omdat de toegang tot een andere verdieping deel uitmaakt van de woonkamer of van een grote hal. Zo’n trap mag een eigen en eigenzinnig ontwerp hebben, waarbij naast veiligheid en functionaliteit ook de esthetica een rol heeft gespeeld in het design. Een design trap kan met verschillende materialen worden gemaakt, waarvan hout wel de meest voorkomende is.

Design
Een design trap, dat betekent maatwerk. Er zijn verschillende stijlen mogelijk, rechte trappen of wenteltrappen, van rustiek naar modern, trappen met veel ornamenten of juist strak uitgevoerde modellen. Het gaat erom, welke trap het beste bij jou en bij je huis past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>