Houten trappen

In een huis met meerdere verdiepingen is een goede trap een middel om van beneden naar boven of van boven naar beneden te gaan. Bij een trap is de combinatie van functionaliteit en veiligheid erg belangrijk. Maar er is meer dan dat.

Veiligheid
Op het moment van stijgen en dalen op een trap ben je net even wat kwetsbaarder. Een misstap is snel gemaakt en de gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Veiligheid op de trap is dan ook een belangrijke voorwaarde. Door op zijn minst aan één zijde van trap een trapleuning aan te brengen, waaraan je je kunt vasthouden, wordt een extra steunpunt geboden, dat op alle momenten van instabiliteit een houvast biedt. Ook is de juiste hoogte van elke traptrede van belang en de juiste diepte van de treden. Het op- en afstappen van elke trede krijgt hierdoor een belangrijke voorspelbaarheid, die het zeker stappen bevorderd.

Liefst een mooie trap
De trap is functioneel en veilig. Je komt zonder ongelukken op de gewenste verdieping. Maar behalve functioneel mag de trap ook prettig zijn en vooral mooi. Een houten trap combineert alle elementen. Functioneel, veilig en mooi. Hout is een natuurproduct, dat sfeer geeft aan het vertrek waarin het wordt gebruikt.

Soorten trappen
Houten trappen of trappen met houten elementen zijn een sieraad in het huis. Een vaste houten trap of een spiltrap met houten treden, kan volledig op maat worden gemaakt en in de woning worden ingepast. Trap en treden kunnen uiteraard van verschillende houtsoorten gemaakt, zodat de trap optimaal bij huis en inrichting zal passen. Een greep uit de mogelijke houtsoorten: grenen, vuren, merbau, esdoorn eiken of beuken. Er is nog veel meer mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>