Trappen prijzen

Het repareren, schilderen of nieuw bouwen van een trap in huis kan zo goedkoop of kostbaar zijn als je zelf wilt. Met wat verf of nieuwe bekleding kan een trap een volledig nieuw uiterlijk krijgen en er als nieuw uitzien.

Een trap bekleden

Het opnieuw bekleden van een trap kan worden gedaan met vloerbedekking of vinyl. Ook kun je er voor kiezen om de trap te schilderen en daarna eventueel te beplakken met staptegels van verschillende materialen. Met deze tegels slijt de verf niet van de traptreden af en blijft je trap mooi en goed beschermd.

Ook kan een oude versleten trap vervangen worden. Doorgaans moet je bij het volledig vervangen van een trap denken aan een kostenpost van tussen de 750 en 1000 Euro, mits je de trap zelf bouwt. Bouwmarkten en trapspecialisten leveren bouwpakketten voor trappen. Het is belangrijk om de hoogte van de te vervangen trap goed op te meten. Niets is zo ergerlijk als het ontdekken dat je een bouwpakket voor een trap van de verkeerde hoogte hebt gekocht!

Een trap opmeten

Het is belangrijk om een aantal zaken goed te bekijken voordat er een trap kan worden gebouwd. Uiteraard is de hoogte van de trap van groot belang. Daarnaast moet er ook worden bekeken hoe steil de trap mag worden en hoe breed en diep de treden moeten zijn. Het kan handig zijn om de metingen van de te bouwen trap door en trapexpert te laten opmeten. Het laten bouwen van de juiste (helemaal nieuwe) trap is kostbaar. De prijs hiervoor ligt tussen de 1000 en vele duizenden Euro’s, afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>